JOANJO BOSK (Figueres 1976) . En els darrers anys la seva inquietud artística i amplitud de registres l’han obert musicalment i situat com una de les veus més potents i interessants del panorama català. Debuta en solitari l’any 2007 i engega una nova trajectòria, valent i arriscada, que l’apropa al que podríem definir com a cançó d’autor. Els seus inicis, però, es remunten a l’any 1992, esdevenint un referent de l’ escena Gironina més rockera. D’aquesta etapa queden quatre discos d’estudi amb les seves anteriors bandes Zulo i Aspid, i molts concerts arreu de l’estat espanyol.

L’any 2007 grava el seu primer disc en solitari “Después de todo”, un disc proper al pop-rock, molt personal i autobiogràfic, cantat íntegrament en llengua castellana. L’any 2008 col•labora amb l’Orquestra Filharmònica de Catalunya interpretant clàssics de la “Nova Cançó”, que s’acaba materialitzant en el disc i la gira “Cançons de la Cançó”. En aquest espectacle s’acompanya d’Orquestra de Cambra i interpreta a cantautors com Raimón, Lluís Llach, Ramón Muntaner, Maria del Mar Bonet, etc. Actua arreu de Catalunya i realitza una gira per Argentina i Uruguai. Durant aquets anys visita escenaris com el del Liceu, el Palau de la Música Catalana o la Casa de Cultura de Buenos Aires.

L’any 2009 edita el disc “En el Temple del Vent”, on canta a poetes, un treball reconegut per noms importants de la música i la cultura catalanes com Lluís Llach o Emili Teixidor. Aquest mateix any rep el Premi Especial del Jurat dels Premis Miquel Martí i Pol, essent finalista juntament amb la cantant Sílvia Pérez Cruz o Maria del Mar Bonet, entre d’altres. Aquest disc és també destacat com a un dels millors discos de l’any en els premis Enderrock, en la secció de cançó d’autor.

L’any 2010 fa una sèrie de concerts amb les cantants Ivette Nadal i Meritxell Gené amb l´espectacle anomenat “Terra i Cultura” basat en poesia musicada i produït pel Celler Vallllach, Festival Acústica, MMVV i Enderrock.

L’any 2012 edita l’EP “Cançó per Elna”, en record de l’experiència de la Maternitat d’ Elna i els refugiats republicans de 1939. Una cançó i un disc molt celebrats i recolzats per la pròpia localitat Elna (Catalunya Nord), el Conca i el MUME (Museu Memorial de l’ Exili), entre d’altres institucions i col•lectius.

L’any 2014 edita de nou un EP titulat “Figueres - Gernika”, gràcies a les “Beques Agita per a la creació artística” que concedeix la seva ciutat natal. El treball musical gira en torn a la memòria històrica i popular fent un paral•lelisme entre Figueres i Gernika, ambdues localitats víctimes de cruents atacs aeris feixistes durant el període de la guerra civil. Aquest disc, de nou, s’apropa musicalment al rock d’autor i te la col•laboració destacada de Quimi Portet.

L’any 2015 s’estrena com a director artístic en l’ espectacle infantil i familiar “Heavy per Xics” produït pel Festival Acústica 2014, on apropa la cultura rock als més petits. En l’actualitat treballa en la composició de cançons pel seu nou disc previst per aquest 2017. Serà un nou treball fidel a la seva faceta de cantautor i que coincidirà amb els seus 10 anys de carrera en solitari.